minoes


 

Minoes, van regisseur Vincent Bal ( 2001)

Minoes is een poes. Er kwam opeens een vrachtwagen die een bus chemisch spul liet vallen. Minoes at van het spul in de bus en werd ineens een mens.

Dan is er verder nog een meneer van de krant, meneer Tibbe. Meneer Tibbe moet nu echt een goed stukje schrijven en niet over poezen, want anders wordt ie ontslagen. 

Toen hij buiten kwam zag hij juffrouw Minoes die in een boom zat; ze was daar gaan zitten omdat ze bang was voor honden. Meneer Tibbe ging haar helpen, maar opeens was ze weg. Toen hij 's- avonds zijn verhaaltje ging schrijven, hoorde hij iets op het dak. Het was juffrouw Minoes. Ze vroeg of ze bij hem mocht blijven slapen, want ze had natuurlijk geen slaapplaats! Ze maakten een afspraak dat Minoes bij meneer Tibbe mocht blijven slapen in ruil voor nieuws. Juffrouw Minoes werd de assistent van meneer Tibbe. Juffrouw Minoes werkte samen met de poezen uit de buurt, want poezen horen natuurlijk veel meer dan mensen.

Minoes komt erachter dat de baas van de fabriek boze plannen had. Hij was ook dierenvriend, maar in het echt hield hij helemaal niet van dieren. Als juffrouw Minoes dit aan meneer Tibbe vertelt gelooft ze hem niet, maar later wel en juffrouw Minoes verzint samen met de poezen en het buurmeisje een plan om de baas van de fabriek voor gek te zetten voor iedereen. En dat lukt!

Ik vond de film heel leuk, want Minoes was net een echte poes. Een keer krabde ze meneer Tibbe, omdat ze schrok. Een andere keer ging ze weg om brood te kopen, maar toen ze de viskar zag kocht ze toch maar vis, want dat was veel lekkerder. Ik vond het ook leuk omdat je de poezen kon verstaan. Als het kan ga ik hem nog een keertje kijken in de bioscoop.

Deze recensie is afkomstig van Christy en Christy is 8 jaar!

Naschrift van de webmaster:

Het is echt een leuke film die je een goed gevoel geeft. Carice van Houten speelt heel goed; ze is gewoon een poes in een mensenlijf. Theo Maassen speelt ook hartstikke goed als de verlegen journalist. De baas van de fabriek, meneer Ellemeet, gespeeld door Pierre Boekma, speelt de weldoener van het dorpje en is ook nog voorzitter van de dierenvrienden. Ondertussen schiet hij wel een kat uit zijn tuin. 

 terug naar de vorige pagina