micki and maude


 

Micki and Maude, van regisseur  Blake Edwards (1984)

Leuke komedie over een tv-verslaggever die getrouwd is met een druk vrouwtje en een beetje aandacht te kort komt. Hij ontmoet een celliste die hem de aandacht wel geeft. Voor hij het weet is hij getrouwd met een tweede vrouw en zit hij behoorlijk in de problemen, want beide vrouwen zijn ook nog zwanger van hem...

Dudley Moore speelt tv-verslaggever Rob Salinger. Hij is gelukkig getrouwd met de Micki, een prachtige vrouw ( gespeeld door Ann Reinking)Maar Micki heeft een drukke baan als juriste en de momenten dat de twee elkaar zien zijn heel zeldzaam.

Dan ontmoet hij Maude, een oogverblindende celliste. Maude wordt vertolkt door Amy Irving. Het is liefde op het eerste gezicht. Ze kunnen niet zonder elkaar. En Maude is zwanger, dus zit er maar een ding op... Precies: trouwen! Eh...maar Rob is toch al getrouwd? Ja maar, hij heeft wat moeite met nee zeggen. Zoals dat bij vrienden gaat wint Rob advies in bij zijn baas Leo ( Richard Mulligan). Leo kent Micki en vertelt dat Rob een fout begaat.

Helaas wanneer Rob alle moeite bij elkaar heeft geraapt om 'het' te brengen vertelt Micki dat ook zij zwanger is en de komende 71/2 maanden in bed moet blijven van de dokter. Ze zegt haar carrière op. Oeps!

Rob wordt voorgesteld aan de vader van Maude, die worstelaar als beroep heeft. Met vrienden als 'André The Giant' moet je toch een beetje uitkijken. Paps regelt een huis en de bruiloft. En Rob die moet nu dus heen en weer rennen tussen zijn beide geliefdes.

Ontzettend leuke komedie met een goede rol van Dudley Moore. De film bouwt langzaam op, maar je ziet van een mijl af aankomen dat het mis moet gaan. Toch blijft de film leuk. Moore weet er altijd weer een draai aan te geven en ook Richard Mulligan kennen we allemaal. Prachtige scènes als Rob gaat trouwen met Maude en zijn schoonouders tegenkomt...Tegen het eind wordt het hem allemaal teveel, maar dat verklap ik niet. Zeker meer dan de moeite waard om eens op te pikken in de videotheek of te bekijken als hij weer langskomt op tv.

  terug naar de vorige pagina