men in black II


 

Men in Black II, van regisseur Barry Sonnenfeld (2002) 

De 'Men in Black' nemen het wederom op tegen een boze alien die het bestaan van de wereld bedreigt.

De film begint met een archieffilmpje over groepje wezens van een andere planeet die op de vlucht zijn en hun dierbaarste schat in bewaring willen geven op aarde. De Men in Black ontfermen zich hierover.

Dan wordt het leven van alledag opgepikt. Jay(Will Smith) zit achter Jeff aan, een enorm lange worm, die de metro van New York onveilig maakt. Geweldige actie en effecten. Het lijkt of de twee elkaar kennen en Jay maakt de worm duidelijk dat het geen spelletje meer is.

Vervolgens zien we hoe de kwaadaardige Serleena, een goede rol van Laura Flynn Boyle, op zoek gaat naar 'Het Licht van Zartha'. Ze ziet er uit als een enorm grote spin met verschrikkelijk veel poten en zo kun je je natuurlijk niet vertonen. Ze transformeert in een lingeriemodel en heeft iets weg van een videogamebabe. In deze outfit gaat ze op zoek naar haar vrienden en probeert zo haar doel te bereiken. 

Serleena laat een spoor achter waardoor het 'De Men in Black' niet moeilijk is haar te traceren, maar of het hen lukt haar te stoppen...

Heel goed gedaan. Er moest en zou natuurlijk een tweede MIB komen, want met zo'n enorm kassucces op een film is dit zeer duidelijk! Het heeft zolang geduurd omdat er wat perikelen waren over de centen en omdat er actrices niet geschikt werden bevonden. Maar nu is ie er en hij staat!

Jay's partner Kay werkt tegenwoordig op een klein postkantoor( hij was immers geneutraliseerd) en de nieuwe partner is Frank, een pratende hond. Kay wordt teruggehaald, want hij weet iets wat Jay niet weet. Serleena wordt bijgestaan door een groot aantal schurken waarvan de alien met een tweede kleinere kop wel heel erg goed is gedaan. Vooral de scène dat het ene hoofd de ander mond op mond beademing geeft! Ook de wormen die in een kluisje wonen op Centraal Station: 'Hail Kay'!

Prachtig! Zo zijn er heel veel geweldige grappen te vinden en ik moet zeggen dat ik me geen minuut heb verveeld! Het verhaal is natuurlijk hetzelfde als de eerste, maar wat maakt dat nu uit!

Aanrader dus!

 terug naar de vorige pagina