mein bruder der vampir; getting my brother laid


 

Mein Bruder der Vampir aka Getting My Brother Laid, regisseur Sven Taddicken

Warm verhaal over een wonderlijke familie waarin alle leden zo hun eigen probleempjes hebben.

Het lijkt eerst wel of er een enorm ‘Borg’schip op je af komt, maar even later wordt duidelijk dat er wordt ingezoomd op een dakraam van een rijtjeswoning. Wij zijn getuige van een vrijpartij, maar wij zijn niet alleen: op het dak zitten ook Josh en Nic. Josh is een jongen met een verstandelijke handicap van bijna 30. Nic is zijn veertienjarige zus en samen kijken ze naar hun broer Mike en zijn nieuwe vriendin. Nic neemt alles op met haar camera. Ook nu. Josh heeft een alter ego , ‘de Prins der Duisternis’ en om dit kracht bij te zetten, kleedt hij zich in zwarte cape en doet vampiertanden in. Josh is de oudste van de drie, maar emotioneel de jongste.

Wanneer Josh de vriendin van Mike dichtbij ziet, is hij verkocht. Hij is stapel geworden op Nadine. Probleem, want ze is al bezet. Josh doet alle moeite om haar te zien en valt een keer letterlijk bovenop haar. Nic heeft zo haar eigen problemen: ze is al veertien en ‘het’ moet nu toch maar eens gebeuren. Ze zoekt haar partner zorgvuldig uit en gaat nog zorgvuldiger te werk. Ze laat werkelijk niets aan het toeval over. Of die persoon daar zo blij mee is, dat valt te bezien natuurlijk. En Josh die is dan wel verstandelijk gehandicapt, maar zeker niet gek! Nadine wil zichzelf wel als verjaardagcadeautje aan Josh 'geven'; ze vindt het wel grappig.  Tja, en wat vindt Mike van dit alles…? 

Hele goede, tegen absurdistisch aan leunende komedie uit Duitsland, waarin twee mensen met hun lusten worden geconfronteerd en hun ‘eerste keer’ goed voorbereiden; ieder op zijn of haar eigen manier natuurlijk. De normale broer heeft het er behoorlijk moeilijk mee, maar beschermt natuurlijk zijn familie! Perfecte timing in vooral het camerawerk. De split-screenshots vond ik heel goed. Droge humor uit Duitsland en lachen is toegestaan!

Aanrader!

ps.. de dvd uitvoering heeft de korte film van de regisseur 'Einfach So Bleiben' en tevens staan als extra's wat trailers, interviews en alternatieve eindes?

 

 terug naar de vorige pagina