mammuth

 


 

Mammuth,  van Gustave de Kervern en Benoît Delépine (2009)

Geweldige roadmovie waar een gepensioneerde Franse kolos achter zijn werkbriefjes aan moet om zijn pensioen bij elkaar te krijgen.

Serge Pilardos ( Gérard Depardieu ) heeft vanaf zijn zestiende allerlei baantjes gehad door heel Frankrijk. Het is een niet zo snuggere goedzak en daar hebben zijn vorige patrons dankbaar gebruik van gemaakt. Maar nu gaat hij met pensioen. Het personeel van het slachthuis heeft zowaar een "geweldig" afscheidcadeau gegeven.

Zijn vrouw ( Yolande Moreau )ziet het al voor zich en maant Serge tot allerlei klusjes.  Dat gaat hem niet worden. Wanneer Serge naar de sociale dienst gaat voor zijn pensioen, krijgt hij te horen dat hij wat werkbriefjes mist.

Serge heeft een doel gevonden. Hij stapt op zijn oude Mammuth ( Duitse motor ) en rijdt door Frankrijk op zoek naar zijn voormalige werkgevers. Dat hij hiermee in allerlei komische situaties terecht komt, is niet vreemd. Sommige bedrijven zijn er gewoonweg niet meer en dat wil er dan niet in bij Serge. Hij ontmoet allerlei personages in diverse geuren en kleuren en die maken eigenlijk dat zijn doel de reis wordt. Hé, waar heb ik dat meer gezien of gehoord?

Zeer aangename feelgoodfilm uit Frankrijk met de meester himself: still going strong !l

 

 

  terug naar de vorige pagina