lucy


 

Lucy, van Luc Besson (2014)

Een jonge vrouw wordt per ongeluk meegesleurd in een deal met de maffia. Dit pakt geheel anders uit en ze gaat de strijd aan met een vermogen dat de menselijke geest overstijgt.

Het lijkt wel of je naar een film zit te kijken over de prehistorie als deze film begint. Alles flitst voorbij met Scarlett Johansson als voiceover.

Je ziet haar als Lucy (Scarlett Johansson) een gebouw binnengaan met een koffer geketend aan haar pols. Haar vriendje heeft haar er ingeluisd. De eigenaar van het koffertje blijkt een niet zo'n fijne persoonlijkheid. Lucy wordt gevangen gezet en haar vriendje gedood. In het koffertje blijkt een gevaarlijk goedje te zitten, waarmee de Chinese maffia een gooi wil doen naar de macht in Europa. Ook Lucy krijgt de stof binnen en dan gaat het mis.

Ze verandert in een soort vrouwelijke Hulk. Maar dan niet groen en groot. Wel enorm sterk en ook haar zintuigen zijn enorm scherp geworden. Ze krijgt in de gaten dat ze met haar 'krachten' geen raad weet en zoekt contact met de wetenschap. Maar of die het weet.? En dan was er ook nog een klein ding met die Chinese maffia...

Interessante film over onze hersencapaciteit en macht. Je hoort steeds dat wij maar een heel klein gedeelte gebruiken. Maar wat zou er gebeuren als dat ineens meer zou worden? Daar wordt in deze film mee gespeeld. Morgan Freeman speelt een wetenschapper die dit onderzoekt. Maar zoiets als Lucy heeft hij ook nog nooit meegemaakt. Ja, en dan natuurlijk Scarlett Johansson. Die ik persoonlijk liever zie dan The Hulk :)

Toppertje, van de heer Besson !

 

  terug naar de vorige pagina