lethal weapon 4


 

Lethal Weapon 4, van regisseur Richard Donner (1998)

Riggs en Murtaugh maken het deze keer zo bont, dat ze allebei tot 'captain' worden gepromoveerd en ze komen letterlijk in aanvaring met een Chinees schip.

Het politieduo wordt op een menselijke vlammenwerper afgestuurd, die de straten van LA onveilig maakt. Prachtige scène als Riggs zijn collega vraagt voor afleiding te zorgen! Enfin het lukt hen de vlammenwerper onschadelijk te maken, maar met hem een heel benzinestation en een flink stel auto's. De verzekering pikt het niet meer en de afdeling wordt eruit gegooid als Riggs en Murtaugh nog steeds onderdeel blijven. Ze worden gepromoveerd in de hoop zo meer uit de problemen te blijven, maar dat werkt natuurlijk niet.

Het lijkt wel of ze de narigheid aantrekken, want wat een gezellig vistochtje zou moeten worden, eindigt in een botsing met de Chinese maffia. Foutje!

In deze film wordt ook Chris Rock geïntroduceerd als Detective Butters. Maar deze detective is wel heel erg aardig voor Murtaugh. Riggs weet hoe de vork in de steel zit, maar dolt zoals gewoonlijk zijn collega. Tussen neus en lippen door worden er slechteriken opgepakt.

Snelle film vol met actie en ook veel humor. Het tweetal loopt zo zoetjes tegen het pensioen aan, maar krijgt nog van alles voor elkaar!

Kijk maar!

 

 terug naar de vorige pagina