lethal weapon 3


 

Lethal Weapon 3, van regisseur Richard Donner (1992) 

Actiekomedie met het bekende duo Murtaugh ( Danny Glover) en Riggs (Mel Gibson). Deze keer niet onverdienstelijk bijgestaan door Rene Russo. De mannen komen erachter dat een ex-politieagent smerige spelletjes speelt en daarin niets schuwt.

Murtaugh en Riggs gaan naar een bommelding toe en Riggs probeert de bom onschadelijk te maken. Helaas, deze misser zorgt ervoor dat de heren het uniform mogen aantrekken en de straat opmogen. Binnen de kortst mogelijke keer hangt Riggs achter een gepantserde geldauto om te voorkomen dat de rovers ervandoor gaan. Murtaugh volgt en probeert zijn collega te helpen. Het lukt Riggs natuurlijk de auto tot stilstand te brengen en ze houden een arrestant over. Nog voordat ze hem kunnen ondervragen wordt hij koelbloedig neergeschoten in het politiebureau door een oude bekende, Jack Travis.

Murtaugh ziet het allemaal met lede ogen aan, want hij moet nog een week en dan mag hij met pensioen. De Interne Dienst wil de zaak overnemen onder leiding van de koele Lorna Cole (Rene Russo). Met zijn drie gaan ze op onderzoek uit en Lorna blijkt haar mannetjes te kunnen staan. Ze is bang voor honden, maar slaat zo tien man het ziekenhuis in... De aanwijzingen leiden allemaal naar Jack Travis en Leo Getz is ook weer van de partij en hij weet toevallig waar Jack zich mee bezig houdt...

Dan wordt de commissaris gegijzeld door Travis en komen de heren in actie.

Prachtige harde, maar niet echt gewelddadige actiefilm met veel gooi en smijtwerk en nog een heuse romance ook. Mooie acties van Mel Gibson als hij vriendschap sluit met een hond en Joe Pesci is nu een makelaar met een nog grotere mond. Danny Glover  moet een stevige politiedame van zich afhouden in een geldauto. Het is natuurlijk geen James Bond, maar Lethal Weapon 3 is een prima film die je gerust een aantal malen kunt bekijken. Het was de derde keer of zo dat ik de film had gezien!

 terug naar de vorige pagina