les grandes personnes


 

Les Grandes Personnes, van regisseur Anna Novion (2008)

Een vader gaat met zijn dochter ieder jaar voor haar verjaardag naar een ander land en dit jaar is het Zweden geworden. Hier hebben beiden interessante ervaringen die hun leven verrijken.

Voor jaar 17e verjaardag neemt vader Albert zijn dochter Jeanne mee naar een Zweeds eiland. Aldaar hoopt hij een grote schat te vinden van een lokale belangrijke Viking. Iets waar Albert die in het gewone leven bibliothecaris is in Parijs, heel erg naar uit kijkt. Jeanne wil er gewoon met haar vader tussen uit en ziet wel wat er komt.

En dat komt er, want als de twee hun intrek nemen in het vakantiehuis blijkt dat de eigenaresse er nog in zit met een vriendin. "U zou toch later komen?" probeert Annika nog. Maar Albert is resoluut. Dus de twee dames hebben een probleem. Nu ja, Albert is ook de rotste niet en wil de eigenaresse niet haar huisje uit jagen en stemt toe dat de dames de volgende dag naar een andere oplossing gaan zoeken.

Als Albert en Jeanne op pad gaan op zoek naar de schat, heeft Jeanne de hare al gevonden. Een lokale viking steelt haar hart. En dan moet het zo zijn natuurlijk, want Albert blesseert zichzelf tijdens een partijtje tennis. Annika en Christine ontfermen zich over de geblesseerde Fransman.  Jeanne gaat er met de twee vrouwen op uit en vermaakt zich prima.  Een lekke band zorgt er voor dat haar hart nog sneller gaat kloppen en Albert gaat er in zijn eentje op uit. Het gaat allemaal niet volgens plan, maar het zijn wel mooie ervaringen.

Een vriendelijke, luchtige film over een opgroeiend meisje, gescheiden ouders, de eerste liefde, de volgende liefde, teleurstelling en nog meer, dus eigenlijk gewoon over het leven!

 terug naar de vorige pagina