les beaux jours


 

Les Beaux Jours, van Marion Vernoux (2013)

Caroline is vervroegd met pensioen gegaan en denkt dat ze in de herfst van haar leven zit. Dan ontmoet ze de computerdocent van het buurtcentrum. Hij laat haar weer opbloeien en ze krijgt er weer zin in.

Fanny Ardant speelt Caroline, een recent gepensioneerde tandarts, die het moeilijk vindt haar dagen in te delen. Haar dochters geven haar een tegoedbon voor een proefles in het buurtcentrum. "Toch leuk mam, daar ontmoet je allemaal leuke mensen, je gaat leuke dingen doen!". Zo werkt het niet voor Caroline en ze voelt zich helemaal niet op haar gemak in de lachklas.

Dan bedenkt ze, dat ze wel eens op de computerles kan gaan kijken, want wellicht kan ze leren hoe haar internetverbinding wat sneller gaat. Zo gezegd, zo gedaan en dan blijkt dat computerdocent, Julien,  een leuke vent is die met haar gaat flirten. Oei, hier had ze niet op gerekend. Maar ze geeft er wel aan toe. Als ze de computerman kan helpen met zijn kies, dan neemt hij haar als tegenprestatie mee uit eten. En dat blijkt heel erg leuk te zijn...

De twee krijgen een passionele affaire en Caroline bloeit weer op. Maar ze is wel getrouwd...

Toch wel een feelgood movie, maar dan op zijn Frans. Fanny Ardant doet niet onder voor Catherine Deneuve en speelt een welgestelde, tandarts die vervroegd met pensioen is gegaan. Haar man werkt nog, dus ze heeft het rijk alleen thuis. Maar wat moet ze in hemelsnaam doen thuis? Altijd hard gewerkt en nu ineens met alle vrije tijd van de wereld. Haar man houdt van haar, maar ze voelt dat ze er niet meer bij hoort. En dan komt die knappe computerdocent die haar weer in vuur en vlam zet. Het gebeurt gewoon en wordt niet opgeblazen gefilmd, maar heel realistisch gedaan. Ik moest deze film natuurlijk gaan bekijken omdat ik ook computerdocent ben, en vond hem ook erg mooi. Caroline denkt dat ze uitgeblust is, maar dat is ze helemaal niet. En haar echtgenoot denkt dat ze haar draai wel zal vinden. Maar dat blijkt niet zo gemakkelijk. Mooie plaatjes als ze op het strand loopt. Niet zoet, gewoon een mooie film !

 terug naar de vorige pagina