lars and the real girl


 

Lars and The Real Girl, van Craig Gillespie (2007)

De vriendin van Lars blijkt een levensechte pop te zijn. Wanneer hij haar voorstelt aan zijn familie, accepteren zij haar en langzamerhand begint het hele dorp aan de situatie te wennen.

Lars, uitstekend vertolkt door Ryan Gosling, woont in de schuur naast zijn broer en schoonzus. Hij is erg verlegen en woont alleen. Karin ( Emily Mortimer ) heeft hier moeite mee en probeert Lars over te halen vaker naar het huis te komen. Op het werk bij Lars is iedereen gewend aan zijn persoon. Hij houdt er niet van dat mensen hem aanraken en schrikt van zijn vrouwelijke collega, Margo. Ze is duidelijk te agressief.

Dan ontdekt Lars op internet zijn ideale vriendin: een levensechte sekspop. Lars hoopt met deze pop een goede relatie op te bouwen. Zijn broer denkt dat ie gek is geworden en schoonzus is bezorgd. Ze denken dat het goed is dat Lars een bezoekje aflegt bij de huisarts. Deze concludeert dat Bianca ziek is en dat Lars maar iedere week moeten komen om haar te laten behandelen. Lars accepteert dit en gaat mee naar de behandelingen. De huisarts stelt voor dat zijn familie mee moet gaan in de wereld van Lars en accepteren dat pop Bianca, echt is.

En zo zien we Lars op een feestje met Bianca en ze steelt de show! Ze wordt voorgesteld in het dorpje en iedereen gaat langzaam overstag. Precies wanneer iedereen denkt dat het goed gaat met Lars, gebeurt er iets met hem. Hij begint zijn vertrouwen in Bianca te verliezen...

Mooie film die je echt laat nadenken. Lars heeft nooit liefde gekend. Zijn moeder is overleden tijdens zijn geboorte. Hij is opgevoed door zijn vader. Zijn broer is hem gesmeerd. Je kunt dus ook niet van hem verwachten dat hij weet hoe alles moet gaan. Door zijn verblijf in de schuur is zijn sociale netwerk er ook niet op vooruit gegaan. Via Bianca, de pop, communiceert Lars met zichzelf. Zij zegt niets terug en raakt hem niet aan. Precies zoals hij het gewend is. Maar dan komt de échte wereld en wordt er toch wat van hem verwacht. Zijn huisarts maakt hem een beetje vertrouwd met begrippen als warmte en geborgenheid en het leven doet de rest. Heel mooi en ontroerend !

 

  terug naar de vorige pagina