la doppia ora

 


 

La Doppia Ora,  van Guiseppe Capotondi (2009)

Kamermeisje Sonia raakt helemaal van de leg als een hotelgast bij wie zij de kamer schoonmaakt, uit het raam springt en zelfmoord pleegt.

Sonia ( Ksenia Rappoport ) is kamermeisje in een hotel en is getuige van een zelfmoord. Daar wordt je niet vrolijk van en haar speeddate-pogingen lopen ook niet echt op iets uit. Totdat ze de introverte Guido ( Filippo Timi ) leert kennen. Ze raken bevriend en van het een komt het ander. Dan vraagt Guido of ze meegaat naar zijn werk; dat bestaat uit het bewaken van een woning met behulp van afluisterapparatuur.

Dit gaat allemaal niet volgens plan en het stel wordt overvallen en er vallen slachtoffers. Sonia moet haar leven weer gaan oppakken, terwijl ze net Guido had leren kennen. Het arme kind is helemaal de weg kwijt. Dit wordt versterkt als ze ineens Guido overal ziet verschijnen? Droomt ze of heeft ze waanvoorstellingen?

Ik was in ieder geval onder de indruk van deze goed in elkaar zittende Italiaanse thriller. Goed, met 3 prijzen op zak vanuit het Festival van VenetiŽ, mag je dan wat verwachten. Ok, maar deze film is zeker boeiend en zit slim in elkaar. Iedere keer als je als kijker denkt dat je de puzzel opgelost hebt, klopt er weer iets niet. Je wordt steeds op het verkeerde been gezet en dat is knap. In sommige recensies zie je de term Hitchcockiaans opduiken en daar wil ik me zeker bij aansluiten. Het schemergebied tussen realiteit en niet realiteit wordt heel knap bespeeld door de regisseur.

Aanrader !

 

 

  terug naar de vorige pagina