l'empreinte de l'ange


 

L'Empreinte de L'Ange, van regisseur Safy Nebbou  (2008)

Verhaal over de mentaal onevenwichtige moeder Elsa, die bij het zien van een zes jarig meisje danig van streek raakt, zodat het haar hele leven be´nvloedt. Wanneer Elsa Valentin (Catherine Frot) haar zoontje van een verjaardagsfeestje ophaalt, valt de zesjarige Lola haar direct op.
Ze voelt zich sterk tot het meisje aangetrokken en raakt ervan overtuigd dat het meisje haar eigen dochtertje is. Vanaf dat moment heeft ze geen rust meer en  probeert ze zoveel mogelijk over Lola te weten te komen. Tijdens haar zoektocht naar de waarheid ontmoet ze Claire Vigneaux (Sandrine Bonnaire), de moeder van Lola, die zich zorgen maakt over het vreemde gedrag van die vrouw die voortdurend rond haar dochtertje sluipt.
Is Elsa gek geworden? Is ze gevaarlijk? Wat is er zes jaar geleden precies gebeurd?

In het begin van de film is te zien hoe Elsa haar auto aan de kant zet als een brandweerauto met gillende sirenes achter haar aan komt. Vervolgens komen we in het leven van Elsa en haar man en zoontje terecht. Het lijkt er op dat Elsa al eens eerder is opgenomen wegens ernstige depressie en momenteel ziet het er net zo uit. Er is iets in haar verleden gebeurd wat ze niet kan loslaten.

Dan gaat haar zoontje naar een verjaardagspartijtje van de zoon van Claire en ziet Elsa haar dochtertje, Lola. Elsa lijkt als door de bliksem getroffen door dit kleine engeltje en grijpt elke mogelijkheid aan om haar maar te zien. Uiteraard levert dit moeilijkheden op. Haar privÚ-leven wordt danig op de proef gesteld en wanneer Claire achter de 'goede bedoelingen' komt van Elsa, lijkt het duidelijk dat Elsa haar oude symptomen weer terugkrijgt en de zaken niet aan kan. Maar is dit wel zo?

Knappe psychologische thriller die de kijker steeds weer op het verkeerde been zet. Je leeft mee met de moeder, maar aan de andere kant lijkt het te gek om waar te zijn. Nebbou sleurt de kijker door deze emoties van Elsa, waardoor het moeilijk wordt partij te kiezen. Heel knap gedaan !Goede rollen van Catherine Frot en Sandrine Bonnaire. Een film die je niet gemakkelijk vergeet.

 

  terug naar de vorige pagina