killer elite


 

Killer Elite, van Gary McKendry (2011)

De teruggetrokken huurmoordenaar en ex special forces agent, Danny, moet weer aan de bak als zijn mentor en vriend gevangen is genomen in Oman.

Danny heeft het gehad met mensen liquideren en trekt zich terug in AustraliŽ. Een jaar later krijgt hij een brief met een ticket. Het blijkt dat zijn voormalig mentor en vriend, Hunter, gevangen is genomen door een sjeik in Oman. Als Danny in Oman arriveert krijgt hij te horen dat Hunter sterft als hij niet de dood van diens drie zonen wreekt. De op sterven liggende oude baas wil bewijs hebben dat zij inderdaad de moordenaars zijn van diens zonen.

Dit gaat allemaal niet gebeuren in Oman, maar deels in Engeland. Degenen die de zonen op hun geweten hebben blijken allen ex sas agenten te zijn. De beste speciaal getrainde killers van de wereld. Danny spoort de mannen op met zijn team en komt er dan langzaam achter dat hier meer achter zit. Hij komt terecht in een wespennest van heb ik jou daar.

Een film met Jason Statham is altijd een actiefilm, zo ook deze weer. Ik vond hem niet zo sterk als bijvoorbeeld The Mechanic. Maar het verhaal is goed. Op een boek gebaseerd over de geheime organisatie 'The Featherman', die er voor zorgden dat er lichte druk werd uitgeoefend waar nodig in de politiek.

Het verhaal speelt in 1980 en 1981 en heeft alles met macht, rijkdom en olie te maken. Een politiek steekspel en kat en muispel met de nodige actie. Jason Statham speelt gewoon wat hij altijd speelt. Robert de Niro is een paar keer te zien als zijn mentor en Clive Owen als zijn ergste nachtmerrie. Veel spektakel. Achtervolgingen in oude auto's en een goed verhaal. En ik had nog nooit van dit verhaal gehoord. Zo leer je weer wat ! 

 terug naar de vorige pagina