kebab connection


 

Kebab Connection, van regisseur Anno Saul (2005)

Hilarische komedie over fast-food restaurants, een gefrustreerde filmmaker, cultuurverschillen, de beste commercial ooit en verboden liefde.

 

De jonge Turkse hip-hopper Ibo (Denis Moschitto) wil filmmaker worden en de allereerste Duitse Kung-Fu-film maken. Als oefening maakt hij een reclamespotje voor het Kebab restaurant van zijn oom. De bioscoop waar het spotje wordt vertoond staat op zijn kop en Ibo is de ster van de buurt.

 

Het leven gaat lekker totdat zijn vriendin Titzi (Nora Tschirner) vertelt dat zij zwanger is en het kind wil houden. Ibo is ten einde raad. Zijn vader Mehmet wil niks meer met hem te maken hebben, omdat de moeder van zijn kind niet Turks is. Titzi eist van hem dat hij zich voorbereid op het vaderschap. Zijn buurvrouw ziet haar kans schoon en mengt zich in het verhaal, maar Ibo zwicht niet.

Ondanks zijn 'oefeningen' achter de  kinderwagen en deelname aan een zwangerschapcursus, is Titzi niet overtuigd van zijn serieuze bedoelingen en gaat bij hem weg.

 

Ibo blijft achter met zijn vrienden. Hij maakt een nieuw spotje, maar dit slaat niet aan. In zijn frustratie biedt hij zijn Griekse buurman aan een spotje te maken, maar die heeft niets liever dan een huwelijk tussen Ibo en zijn dochter.

Wanneer dan ook nog eens de maffia uit de buurt zich mengt in de affaire, krijgt Ibo eindelijk de gelegenheid zijn kung-fu talenten te benutten...

 

Je krijgt bij deze geweldig leuke film ook het idee in het begin dat je in een reclamespot zit. Heel knap gedaan. De film heeft veel ingrediënten voor een topfilm. Natuurlijk ligt het verschil tussen de culturen op de loer, maar dit is niet storend. Mooie chaotische finale! Dit was één van de favorieten van mij in Vlissingen en de film draait nu zo'n beetje in de bioscoop, dus doe er je voordeel mee!

 terug naar de vorige pagina