jezus is een palestijn


 

Jezus is een Palestijn, van regisseur Lodewijk Crijns (1999)

Een tijdje geleden heb ik deze film opgenomen en vorige week eindelijk dan bekeken. Daar had ik  zeker geen spijt van!

De film begint als Natasha ( Kim van Kooten) haar broer( Hans Teeuwen) komt ophalen bij een commune van een sekte in Limburg. Ze lokt hem weg met het verhaal dat vader op sterven ligt en nog één maal met hem zou willen praten. De sekte met spiritueel leider, de 'Kahngoeroe', gaat uit van een celibatair bestaan en wil dat iedereen zich hieraan houdt. Om dit kracht bij te zetten heeft iedereen een grote beveiliging op de eikel gekregen.

Zodra vader is overleden moet Ramses terug keren naar de commune. Dat het anders loopt kun je op je vingers natellen... Want Ramses wordt verliefd op de kamergenote van zijn zus, Lonneke( gespeeld door Dijn Blom). Lonneke is een lief meisje ,en ziet er ook helemaal niet beroerd uit, die het wel ziet zitten met Ramses. 

Ramses komt erachter dat zijn vader nog leeft en dat zijn zus en het ziekenhuis proberen vader's leven te beëindigen. Hij werkt niet mee en praat met zijn vader( gespeeld door Peer Mascini). Vader wacht op de verlossing en daar gaan Ramses en Lonneke hem bij helpen.

Samen vinden ze een Palestijn uit de Bijlmer die de wedergeboorte van Jezus voorspelt; de grote verlosser. Ramses krijgt een zalfje mee om alles in te leiden en op het hoogtepunt hangt vader in zijn bed op het dak van een flat in de Bijlmer te wachten.(echt waar!)

In de tussentijd gaan de sekteleden aangevoerd door de Kahngoeroe maar eens op zoek naar de afvallige, want het duurt wel erg lang allemaal... Ze vinden hem, maar intussen is hij helemaal niet van plan om terug te gaan... Oeps!

Ik vond het een hele leuke film en ik heb me rot gelachen.  Echt shockerend vond ik de film niet. Eindelijk eens een keer een echte vrijscène waar je alles kunt zien. En jawel de regisseur heeft niet alleen aan de mannen gedacht!

 

 terug naar de vorige pagina