jeux d'enfants


 

Jeux d'Enfants, van regisseur Yann Samuell (2003)

Aardige film over twee mensen die niet willen opgroeien en eigenlijk voor elkaar zijn bestemd zonder dat ze het zelf in de gaten hebben.

Jeux d'Enfants of kinderspelletjes. En dat is ook wat Julien( Guilaume Canet) en Sophie ( Marion Cotilard) doen. Julien's moeder overlijdt al vroeg en Julien's vader vraagt of Sophie bij hen komt. De twee groeien op met elkaar en iedere keer spelen het spel 'Cap ou non Cap', bij ons bekend als doet ie het of doet ie het niet!

Julien  en Sophie staan dan ook geregeld bij de directeur van de school als ze weer eens iets hebben uitgevreten in de klas. Een mooie actie is als Julien op het mooie tapijt van de directeur zijn water laat lopen! Centraal in het spel staat de speeldoos of trommel. Wie de trommel heeft is aan de beurt, die neemt de uitdaging aan.

Kleine Julien wordt groot en ook Sophie groeit lichamelijk uit tot een jonge vrouw. Maar hun gedrag is nog steeds kinderlijk te noemen. Zo zien we Sophie met haar ondergoed over haar kleding een mondeling examen doen en zo zorgt Julien ervoor dat een studente haar mondeling niet haalt doordat hij haar neukt in de toiletten. De uitdagingen worden grover en cynischer, want wie zou het leuk vinden als je vriend of vriendin je uitnodigt voor een romantisch diner en je vervolgens vraagt of hij of zij wil getuigen bij zijn of haar huwelijk..?

De grootste uitdaging komt aan het eind natuurlijk en die ondervinden ze samen. Mooie film over mensen die zich niet realiseren dat ze van elkaar houden en bij elkaar horen, maar ook over volwassen worden.

 

  terug naar de vorige pagina