intolerable cruelty


 

Intolerable Cruelty, van Joel en Ethan Coen (2003)

Advocaat Miles Massey ( George Clooney) is topadvocaat op echtscheidingsgebied. Hij is echter ook verveeld en zoekt een nieuwe uitdaging. Die komt er in de vorm van Marylin Rexroth ( Catherine Zeta Jones), die het instituut huwelijk puur en alleen ziet als veel geld na de echtscheiding.

Miles Massey heeft het gemaakt in de advocatenbranche. Zijn beroemde 'Massey Prenups' zijn nog nooit doorbroken. Prenups, staat voor prenuptual agreement. Wij noemen dat huwelijkse voorwaarden. Massey is een ijdel man, een gladjakker, die meedogenloos het onderste uit de kan haalt voor zijn cliŽnt.

Zo is hij nu bezig zijn cliŽnt Rex Rexroth, een overspelige naÔeve projectontwikkelaar, bij te staan. Mevrouw Rexroth heeft namelijk een tape waarop de heer Rexroth wordt betrapt met een andere vrouw. Gewoon overspel dus, denkt mevrouw Rexroth. Ze wil scheiden en de huwelijkse voorwaarden bepalen dan dat de helft van alle bezittingen van haar ex naar haar komt. De bewijsvoering lijkt zo klaar als een klontje, maar Massey toont aan dat zij al voordat ze Rexwoth leerde kennen, achter zijn geld aan zat. Oeps!

Mevrouw Rexroth krijgt dus geen ene cent! Dat is stevig balen! Niet getreurd, want er dient zich wel weer een andere geldbron aan. In de tussentijd is Miles Massey meer dan gecharmeerd geraakt van deze dame. Hij heeft een uitdaging nodig en mevrouw Rexroth gaat hem die geven. Meer dan hij verwacht had...

Geweldige film over relaties die puur worden aangegaan voor het geld. De Coen Brothers geven hier hun eigen cynische kijk op. Natuurlijk met de nodige details en absurde zaken. Massey is constant met zijn tanden bezig bijvoorbeeld; die moeten er piekfijn uitzien! De namen die de revue passeren liegen er ook niet om. Ik heb enorm gelachen om 'Cedric the Entertainer', bijvoorbeeld. Cedric zorgt voor de bewijzen en dat doet hij op zijn eigen manier. Om in zijn termen te spreken: 'I am gonna nail his ass! '. Toch is het niet een grote satire en warboel, maar komt er zelfs romantiek bij kijken. Echte romantiek!

AANRADER!!!

 

  terug naar de vorige pagina