iedereen beroemd


 

Iedereen Beroemd, van regisseur Dominique Deruddere (2000)

Mooie film over een vader die zijn dochter graag als beroemd zangeres wil zien. Hij gaat hierin heel ver, eigenlijk te ver. Maar het loopt allemaal goed af.

Jean Vereecken ( Josse de Pauw) wil van zijn dochter de nieuwe Madonna maken. Het grote verschil met zijn de Úchte Madonna is dat zijn dochter geen noot kan zingen. Hij sleurt haar van de ene soundmixshow naar de andere. Ze heeft ook haar figuur niet Úcht mee en dat weet Pa ook natuurlijk!

Daarom besluit hij het geluk een handje te helpen. Of liever het geluk helpt hem een handje, want wie staat daar langs de weg bij een kapotte auto? Juist, de bekende zangeres Debbie ( Thekla Reuten). De zangeres die je de hele dag op de radio hoort. Jean kan zijn ogen niet geloven en neemt haar onvrijwillig mee naar een huis in het bos.

Het is officieel. Debbie is gekidnapt! Bij Jean thuis weten ze van niets en hij doet ook of zijn neus bloedt. Samen met zijn kameraad zorgt hij voor Debbie. In de tussentijd eist hij als losgeld dat zijn dochter een plaat mag opnemen. De producer (Victor L÷w) vindt het allemaal maar vreemd, maar speelt wel mee.

Het loopt allemaal een beetje anders natuurlijk, maar dit is een leuke film die je een goed gevoel geeft als je de bioscoop verlaat. En daar gaat het toch om!
terug naar de vorige pagina