i nostri ragazzi


 

I Nostri Ragazzi, van regisseur Ivano De Matteo (2014)

De toch al niet zo prettige band tussen twee broers wordt op de proef gesteld wanneer hun kinderen betrokken raken bij zinloos geweld.

We komen er in met een klap. Een randdebiel die zit te bellen in de auto wordt hierop gewezen door een medeweggebruiker. Hij rijdt hem klem en schiet hem neer. Het zoontje van de man in de auto is zwaar gewond.

Paolo is kinderarts in een druk ziekenhuis in Rome. Hij is getrouwd met Clara en samen hebben ze een zoon, Michele. Michele is een puber en hij heeft een goede band met zijn nichtje, Benedetta. Zij is de dochter van Massimo, die weer is hertrouwd met Sofia. Massimo is advocaat. Hij vertegenwoordigd de vent die de man in de auto heeft neergeschoten.

Zo liggen de verhoudingen een beetje. Paolo is de sympathieke, maar consequente kinderarts. Massimo is de wat vrijere advocaat. Zijn dochter klopt regelmatig bij hem aan voor wat geld of om iets te regelen. De broers zijn geen vrienden en elkaars tegenpolen. Bij de regelmatige diners is er ook een onderhuidse spanning merkmaar.

Dan is er opeens in de Italiaanse versie van 'Opsporing Verzocht' een filmpje te zien hoe een zwerfster in elkaar wordt getrapt door een jonge jongen. Het is donker maar toch is te zien dat het een jongen is.

Tja, een vrije bewerking van 'Het Diner', van Herman Koch, die je toch even terug op je plaats zet. En ons laat nadenken. Hoe heeft het allemaal kunnen gebeuren onder ieders ogen. Of toch niet. Zijn niet alle ouders op de hoogte van wat hun kinderen uitspoken? Mooie, intense film. Beter dan de Nederlandse bewerking.terug naar de vorige pagina