horrible bosses


 

Horrible Bosses, van Seth Gordon (2011)

Drie vrienden bedenken een plan om van hun afschuwelijke bazen af te komen omdat die hun leven compleet verzieken.

Nick, Kurt en Dale kennen elkaar al een tijdje en zijn kameraden. Ze hebben ook iets gemeen namelijk dat ze alle drie een afschuwelijke baas hebben.

De baas van Nick (Jason Bateman ) is een ontzettende zak. Hij stelt Nick een promotie in het vooruitzicht, dus die werkt zich de benen uit zijn gat. Uiteindelijk gaat de promotie niet door. Sterker nog zijn baas, Harlen ( Kevin Spacey ) neemt het baantje er zelf bij.

Kurt ( Jason Sudeikis ) had een vriendelijke vent als baas, maar helaas kwam er een hartaanval. En diens zoon gaat de scepter zwaaien in het bedrijf. Nu is dit een aan coke verslaafde mafketel die het liefst iedereen wil ontslaan om zo maar meer voor zichzelf over te hebben.

Tja, en bij Dale (Charlie Day ) moeten zijn vrienden lachen als hij vertelt dat hij lastig wordt gevallen door zijn baas, een nymfomane tandarts ( Jennifer Aniston ). Terwijl zij toch echt ervoor zorgt dat zijn leven op zijn werk een hel wordt.

Dus onder het genot van een borrel besluiten de mannen dat het afgelopen moet zijn en dat ze gaan vermoorden. Ja, en hoe ga je dan te werk? De simpele zielen kijken in de goude gids en op internet en komen van de hilarische situatie in de andere. Het lot helpt ook nog een handje. Hoewel...

Nadat ik 'We're The Millers' had bekeken zag ik dat er nog een film was met Jennifer Aniston in een pikante rol. En ook met Jason Sudeikis. Deze film is heel erg melig en op sommige momenten gaat het stemmetje van Dale op je zenuwen werken. Maar je blijft toch kijken om te kijken wat ze nu weer gaan verzinnen. Kevin Spacey speelt een geweldige rol als de superarrogante eikel van een baas, Harlen. En mevrouw Aniston geeft hier dan wel geen striptease weg, maar probeert haar assistent te verleiden en de woorden liegen er niet om. Je reinste seksuele intimidatie dus, maar leg dat maar eens uit aan je vrienden!

 

 terug naar de vorige pagina