high fidelity

 


 

High Fidelity,  van regisseur Stephen Frears (2000)

Rob, de eigenaar van een platenzaak, maakt een top 5 van zijn mislukte relaties. Bewerking van het gelijknamige boek van Nick Hornsby.

Rob ( John Cusack) zit in een midlifecrisis. Hij is een fanatiek lijstjesmaker en eigenaar van een platenzaak, maar heeft de nodige problemen in de relatiesfeer. We zien hem zitten tussen al zijn platen in zijn appartement als hij begint met het lijstje met Charlie, een enorme stoot van een meid ( Catherine Zeta Jones), maar die maar kort heeft stand gehouden. Waarom vraagt hij aan het kijkpubliek? En natuurlijk zichzelf. Hoe kan het dat hij geen relaties kan houden? Ligt het aan hem of ligt het aan zijn partners. Bij zijn maffe winkelmedewerkers ( Barry, Jack Black en Dick, Todd Louiso) moet hij absoluut geen steun zoeken. We volgen Rob op zijn speurtocht langs zijn exen; op zoek naar het antwoord op zijn vragen.

Ik had al eens gehoord van deze film van Stephen Frears, maar toch nooit gekeken. Geweldige film met ontzettend goede muziek over een dertiger die gaat nadenken over zijn leven. Hij gaat zich langzamerhand beseffen dat hij niet meer die puber van vroeger is, maar andere prioriteiten heeft. Maar voor het zover is, is er nog een lange weg te gaan. Goede rollen voor John en Joan Cusack, Jack Black, Lisa Bonet, Tim Robbins en Iben Hjelje ( Mifune's Last Song). Jack Black had ik al in wat onbeduidende rolletjes gezien, maar hier speelt hij een ontzettende egotripper die de kantjes er behoorlijk af loopt, maar wel een hart voor muziek heeft. Zijn song 'Let's Get It On' swingt de pan uit! Maar ook de muziek van 'The Beta Band' en 'The 13th Floor Elevators' is geweldig. Heb je de film gezien, dan wil je ook meteen de soundtrack hebben; tenminste dat gold voor mij.

  terug naar de vorige pagina