heaven on earth

 


 

Heaven on Earth,  van regisseur Kay Pollak (2016)

Lang verwacht vervolg op 'As it is in Heaven' uit 2004, waar Lena tijdens haar rouwperiode een nieuwe uitdaging krijgt. Ze wordt gevraagd om het kerkkoor nieuw leven in te blazen en klaar te stomen voor een uitvoering van Händels, Messiah. Dit ter gelegenheid van een jubileum.

Daniel is dood en Lena moet verder. Zo staat ze hoogzwanger te zingen op het podium en zo is ze in een sneeuwstorm onderweg om haar kindje te baren. Vroedvrouw zit vast en de enigen die haar kunnen helpen zijn Arne en Stig.

Stig? Ja, die is na het vertrek van zijn vrouw gevallen voor de fles. Geen goede reclame voor de kerk. En hij krijgt dan ook een waarschuwing van hoger hand. Er komt geen hond meer in de kerk en daar moet verandering in komen. En zo komt Lena in beeld. Ze heeft niet veel met kerk en geloof, maar dit is toch wel een uitdaging en Daniel zou trots op haar zijn geweest.

Dus mag Lena proberen een koor samen te stellen om zo een behoorlijke uitdaging ten uitvoering te brengen. De Messiah van Händel. Van het vorige koor is niet zoveel overgebleven, dus dat wordt een klus. Dat niet iedereen dat een fijn idee vindt, ligt voor de hand in het kleine dorpje. Maar natuurlijk is er een lach en een traan en komt er een spetterende finale.

Gisteravond wat recensies bekeken op internet en ik moet zeggen dat ik toch bijna met mijn vinger in mijn keel zat. Allemachtig wat een azijnpissers!

Natuurlijk het kunstje van 'As it is in Heaven' is bekend. Dus om dat te toppen, wordt heel moeilijk. En er zaten ook wat vraagtekens voor mij bij. Maar ik had een fijn gevoel toen ik de bioscoop uit liep. En daar gaat het om. Mensen die goed opletten merken dat Lena ook in 'As it is in Heaven' niets had met de kerk. Net zoals de vrouw van Stig. De film bouwt op naar een finale en dat weet je. En onderweg gebeurt er van alles. Leuke dingen, minder leuke dingen, er komen vriendelijke mensen op Lena's pad, maar ook minder vriendelijke mensen. Lena hobbelt overal naar toe met haar zoontje en is nu de drager van de film.

De regisseur neemt de kijker mee naar haar verleden en er vallen wat zaken op hun plek. En natuurlijk is er de liefde, want die overwint altijd.

Dus trek je niets aan van de recensies, maar ga lekker zelf kijken en geniet van deze heerlijke zomerfilm uit Scandinavië!

 

  terug naar de vorige pagina