headhunters


 

Headhunters, van Morten Tyldum (2011)

Verfilming van de gelijknamige thriller van Jo Nesbo waarin headhunter Roger Brown zijn ergste nachtmerrie tegen komt.

De film begint als Brown een man belooft dat hij een baan nu niet krijgt, maar als hij een jaar wacht wellicht wel.

Roger Brown ( Aksel Hennie ) rekruteert mensen voor belangrijke banen bij grote bedrijven. Hij heeft een mooi leven, een mooie vrouw en een mooi huis. Om dit rijke leven en dat van zijn vrouw te kunnen bekostigen, heeft hij er een lucratieve hobby bij genomen.

Brown steelt kunst van klanten van de galerie van zijn vrouw. Hij hoort dat er iemand een mooi schilderij in huis heeft en plant vervolgens de perfecte kunstroof. Het gaat allemaal lekker totdat hij Clas Greve ( Nikolaj Coster-Waldau ) tegen komt. De operatie is goed voorbereid maar Brown is even vergeten dat Greve heeft gewerkt voor een bedrijf dat werkt met opsporingssystemen die heel ver gaan. Er ontwikkelt zich een super spannend kat - en muisspel.

Wie kent hem niet? De immens populaire Jo Nesbo. Ik ben momenteel bezig in zijn Oslo-trilogie over en met de sluwe politieagent Harry Hole. Maar Nesbo heeft ook dit meesterwerkje geschreven en Tyldum heeft er een geweldig spannende thriller van gemaakt en alle registers open getrokken. De Noorse titel is Hodejegerne, maar dat onthoudt geen mens !

 terug naar de vorige pagina