Hard Candy


 

Hard Candy, van regisseur David Slade (2005)

ControversiŽle thriller waarin een modefotograaf een veertienjarig meisje mee naar huis neemt.

Na een paar weken chatten op internet spreekt de 14 jarige Hailey (Ellen Page) af met de 32 jarige modefotograaf Jeff (Patrick Wilson). Eenmaal bij zijn enorme villa aangekomen is het Hailey die de touwtjes in handen neemt. De slimmer tiener begint de fotograaf te verleiden en vraagt of hij foto's wil nemen van haar. Ze zorgt dat hij haar goed te zien krijgt, want ze vermoedt sterk dat hij een pedofiel is.

Dan wordt Jeff wakker met een zak ijs op zijn zaakje en vastgebonden met touw op een tafel. De tiener heeft iets in zijn drankje gedaan dat ervoor heeft gezorgd dat hij buiten westen is geraakt.

Hailey is intussen bezig zijn huis te doorzoeken en vindt brieven en foto's die verband zouden kunnen houden met een moord. Jeff ontwaakt op de operatietafel. Niet in een ziekenhuis, maar in zijn eigen huis en Hailey is druk bezig met operatiehandschoenen aan te trekken. Ze maakt de toch ongerust wordende Jeff duidelijk dat ze hem gaat castreren. Om preventief te werk te gaan! Au ! Ondertussen probeert Jeff duidelijk te maken dat hij niet degene is die Hailey zoekt, maar zij is slim en gaat niet op zijn slijmpogingen in. De operatie is eigenlijk heel eenvoudig leert de tiener en demonstratief vraagt ze of hij zijn testikels als souvenir wilt houden....

Ik heb deze film voor de tweede keer gezien. Gisteren kwam ik  erin op de helft ongeveer en dan zie je meer, maar ik vind het heel knap gedaan wat hier te zien is. Ellen Page speelt een hele slimme tiener die donders goed weet waar ze mee bezig is. Het onderwerp kinderporno of pedofilie is not-done in de U.S.A, en dit is dan een film die heel verdeeld is ontvangen. Met heel weinig budget gemaakt, maar prima afgewerkt. Mooie lange shots en overgangen van kleuren. Ik kan me voorstellen dat zeer veel mannen even geen zin hadden in seks na het kijken van deze film. En Ellen Page kon een paar jaar later nog eens laten zien dat het geen toevalstreffer is. En meer ga ik niet verklappen !

 terug naar de vorige pagina