halloween h20


 

Halloween H20, van regisseur Steve Miner (1998)

Twintig jaar later probeert de seriemoordenaar Michael Myers contact te zoeken met zijn zus en niet voor een gezellig praatje...

We leven 1998. Het is 20 jaar geleden dat het plaatsje werd opgeschrikt door de afschuwelijke moordpartijen van Michael Myers. Lauri, de zus van Michael, (wederom gespeeld door Jamie Lee Curtis) zou om het leven zijn gekomen bij een auto-ongeluk. Maar wat blijkt ze is niet dood, maar springlevend en werkt als directrice van een chique internaat. Ze heeft een andere naam aangenomen en een kind.

Het loopt weer tegen eind oktober en heel het plaatsje is weer in de weer met Halloween. De zoon van Lauri is 17 jaar en mag van zijn moeder niet mee op Halloweenkamp naar Yosemite. Lauri is als de dood dat hem iets overkomt en dat is niet geheel ongegrond...

Als toeschouwer zie je dat Michael Myers al onderweg is, maar zijn zuster weet nog van niets. Ze weet het instinctief dat hij wel eens na 20 jaar zou kunnen toeslaan en dan heeft hij het vast op haar gemunt. Ook de scène in het schoolgebouw is heel spannend en als je geen goede zenuwen hebt, moet je even achter de bank kruipen! Meestal vind ik als er ergens een deel 2 en 3 enz. van komt het eerste deel toch het beste, maar ik moet zeggen dat dit vervolg heel aardig in elkaar steekt.

De overige rollen zijn ook goed bezet (Josh Hartnet, Michelle Williams, Adam Arkin) en we zien ook muzikant LL Cool J nog langs komen!

 terug naar de het filmoverzicht