hallam foe


 

Hallam Foe, van David MacKenzie (2007)

De puber Hallam moet de dood van zijn moeder verwerken en dat doet hij op zijn eigen manier.

We komen er in als Hallam zijn zus en diens vriendje bespringt vanuit zijn boomhut, getooid in dierenhuid. Beetje vreemd, maar wel leuk. Dat vindt zijn zus niet en wat later in het verhaal vertrekt zij naar de grote stad.

Hallam adoreert zijn moeder nog steeds en heeft van zijn boomhut een soort tempel gemaakt met een ontzettend grote poster van haar. Maar ja, Pa heeft een nieuwe vriendin. Voor Hallam een beetje een boze stiefmoeder. Hij verdenkt haar van schimmige zaken en trekt zich vaak terug in zijn boomhut. Daar oefent hij ook zijn geliefde hobby uit: het bespieden van anderen.

Na een confrontatie met zijn stiefmoeder besluit ook Hallam om naar de stad te vertrekken. En dan ziet hij daar een vrouw die ontzettend op zijn moeder lijkt. Ja, die moet hij natuurlijk ontmoeten !

Het is een leuk verhaal over een puber met een bijzondere hobby. Hallam is af en toe zo gek als een deur, maar hij vertrekt wel alleen naar Edinburgh. En gaat daar wel het avontuur aan. Prachtige beelden vanuit de lucht ( vanwege de hobby van Hallam ) van Edinburgh. Het is een goede Britse boekverfilming en Jamie Bell speelt een uitstekende rol als Hallam. Mooie shots en lekkere muziek. Kortom, lekker filmpje ! Als je nu denkt...die vader van Hallam, die ken ik ergens van! Dan klopt dat want Ciaran Hinds speelt DCI James Langton in Above Suspicion, een Britse Politieserie.

 terug naar de vorige pagina