friends with benefits


 

Friends with Benefits, van Will Gluck (2011)

Jamie en Dylan zijn allebei klaar met relaties en commitments. Ze gaan voor een seksvriendschap, zodra er emoties in het spel komen is het over.

De film start een beetje chaotisch. Twee stellen maken het uit, omdat de een meer wil dan de ander. Zij, Jamie ( Mila Kunis ) is headhunter en haalt hem, Dylan ( Justin Timberlake ) naar New York voor een functie bij een bekend blad: GC.  Ze haalt hem op van JFK op een nogal bijzondere manier ( zou ik ook best willen :-D) De twee zijn een soort tegenpolen en ook hebben ze iets gemeen. Hij is emotioneel onbeschikbaar en zij is beschadigd. Allebei dus even klaar met relaties. Omdat hij New York niet kent laat Jamie hem de stad zien.

Er groeit een band en ze belanden op een kamer en maken een afspraak. Ze vinden elkaar leuk, maar willen alleen vrienden blijven. Geen emoties dus. En omdat ze alleen vrienden zijn, mogen ze best met elkaar naar bed. Toch? Na een tijdje met elkaar naar bed te zijn geweest wil Jamie onderzoeken of ze weer aan een relatie toe is. Ze krijgt iets met een arts, maar wordt uiteindelijk gedumpt. Ook bij Dylan gaat het niet echt lekker met een andere vrouw. Zou er dan toch een vonk zijn overgesprongen tussen die twee?

Ja, een thema waar al meerdere films over zijn gemaakt natuurlijk. Ik vond hem wel een lekker tempo hebben, luchtig, grappig, maar je toch ook wel weer even stil laten staan bij het onderwerp. Kan dat wel: seks en emoties los van elkaar? Het is natuurlijk een Amerikaanse film en voorspelbaar. Toch durf ik te zeggen dat dit een van de leukste films is geweest die ik recentelijk heb gezien in dit genre. Ik heb hem zelf gisteravond bekeken, maar deze is prima geschikt voor de zondagmiddag. Mila Kunis is grappig en niet onaardig om te zien en Woody Harrelson speelt een leuke homo. 

 

 terug naar de vorige pagina