frantic


 

Frantic, van regisseur Roman Polanski (1988)

Het zal je maar gebeuren! Gezellig een paar daagjes met de vrouw naar Parijs, de stad van de liefde. Je staat nog bij te komen onder de douche van de jetlag en ineens is ze verdwenen! Misschien even een boodschap doen zeker? Nee hoor, echt verdwenen. Dit overkomt Dr. Richard Walker( Harrison Ford) in deze ijzingwekkende thriller van Polanski.

Natuurlijk gaat Walker op zoek naar zijn vrouw, maar hij kent zowel de stad niet als de taal. Tja, dan heb je echt een probleem. Hij komt erachter dat zijn vrouw is ontvoerd en dat dit te maken heeft met de verwisselde koffer op de luchthaven. De keurige chirurg komt in de meest louche wijken en voert capriolen uit waarvan hij nooit had durven dromen.

Hij komt erachter dat hij de koffer heeft van de mooie Michelle, gespeeld door Emanuelle Seigner, maar die wil hem niet zomaar afgeven. En dan zijn er ook nog de Arabieren...

We zien Harrison Ford in een andere rol dan die we van hem gewend zijn. Ok, hij is nog steeds in actie, maar dit keer laat hij duidelijk andere emoties zien: hij is echt wanhopig als hij hoort dat zijn vrouw is ontvoerd en haar armbandje vindt.

Ik vond het een hele goede film, die minder snel is als zijn andere films, maar die je wel op het puntje van je stoel brengt. Vooral Harrison Ford zet een onwijs goede rol neer. Emanuelle Seigner beleeft in 'Frantic' haar debuut.

 

 terug naar de vorige pagina