finding forrester


 

Finding Forrester van regisseur, Gus van Sant (2000)

Jamal Wallace, woont in New York, in the Bronx, bij zijn moeder en broer. Hij is zwart, helemaal gek van basketbal en speelt dit met zijn vrienden op het pleintje vlak bij huis. Zijn andere passie is literatuur en schrijven, maar die kan hij niet delen met anderen. Totdat hij op een bizarre manier kennismaakt met de oude kluizenaar die in het appartement woont aan het pleintje waar hij basketbalt...

Er ontstaat een bijzondere relatie, een soort mentor pupil relatie waarin Jamal ontdekt dat hij goed kan schrijven en de kluizenaar een soulmate heeft gevonden.

Goede film met uitstekend debuut van Robert Brown. Natuurlijk is Sean Connery weer lekker op zijn plaats, dit keer als oude mopperkont met het hart op de goede plaats. Het vriendinnetje wordt gespeeld door Anna Paquin.

De vergelijking met een vorige film van Gus van Sant moet worden gemaakt, maar toch is deze film anders. Beter, denk ik!

Bij de scène aan het eind moest ik even denken aan de film ' Scent of a Woman' , waarin een ander groot acteur ( Al Pacino) in de rol van oude mopperkont het opneemt voor zijn pupil.

Aanrader!
terug naar de vorige pagina