felicia's journey


 

Felicia's Journey, van regisseur Atom Egoyan (1999)

Verhaal van het Ierse meisje Felicia. Ze is zwanger en nu op zoek naar haar vriendje om het goede nieuws te melden. Het wordt een flinke zoektocht, want als enige aanknopingspunt heeft ze dat hij in een 'grasmaaierfabriek' in Engeland werkt.

In Birmingham kruist Felicia meermaals het pad met de eenzame Hilditch. In eerste instantie zien we het beeld van de toegewijde chef in een bedrijfskantine die 's avonds naar zijn grote huis terugrijdt in zijn oude Morris. Echt een vriendelijke gentleman; beetje blijven hangen in de fifties?

Maar dan verandert het beeld en wordt langzamerhand duidelijk dat we hier te maken hebben met een psychopathische seriemoordenaar, die jonge vrouwen in moeilijkheden 'helpt' en ze met zielige verhaaltjes naar zijn huis lokt. Wanneer de vrouwen er weer bovenop zijn gekomen en weer verder willen met hun leven, brengt hij ze om... En weg is het beeld van de aimabele heer!

We vrezen het ergste voor de zwangere Felicia, want Hilditch wint langzaam haar vertrouwen. Hij zegt haar te willen helpen haar vriend te zoeken, maar wanneer de zoektocht tevergeefs begint te worden, probeert hij haar te overtuigen dat ze verder moet met haar leven en dat zo'n kind dan eigenlijk alleen maar lastig en moeilijk is.

Bijna lukt het hem, maar het loopt toch anders af als verwacht...

Eenvoudig verhaal, maar heel spannend gemaakt mede door de ondersteuning van de muziek en saaie en sombere beelden van het Engelse industrielandschap.

Dus wil je weten hoe dit verhaal afloopt, dan moet je gewoon de film gaan bekijken. En dat is zeer zeker de moeite waard!

 

 terug naar de vorige pagina