fatal attraction


 

Fatal Attraction, van regisseur Adrian Lyne (1987)

Gelukkig getrouwde advocaat, Dan Gallagher, wordt tot over zijn oren toe verliefd op Alex Forrest, iemand die hij eerder op een feestje heeft ontmoet. Als Dan het bij een one-night-stand denkt te houden, bijt Alex zich in Dan vast en begint hem te stalken en uiteindelijk zijn leven onmogelijk te maken.

Dan Gallagher, gespeeld door Michael Douglas is gelukkig getrouwd met Beth (Anne Archer). Ze hebben een meisje Ellen en Dan rijdt in een Volvo. Hoe burgerlijk kan het zijn. Wanneer dan Beth een weekendje naar haar ouders is met Ellen, ontmoet Dan op zijn kantoor Alex. Alex, subliem gespeeld door Glenn Close is een knappe, charmante vrouw en Dan krijgt gelijk de kriebels. Burgerlijke Dan is geil op dat vrouwtje! De vergadering is over en het giet buiten. Misschien niet geheel toevallig ziet Dan Alex en samen drinken ze een glas in een restaurant. Het ijs is gebroken en er volgt een wilde nacht met nog wildere seks. De rest van het weekend wordt bijna geheel ingevuld door seks. Alle mogelijke standjes komen aan bod. Hier is geen sprake van liefde, dit is pure lust!

Wanneer Dan zich realiseert dat hij getrouwd is en zijn vrouw weer thuis komt, neemt hij gas terug. Maar daar gaat Alex niet mee akkoord. Dan biecht alles op aan zijn vrouw en die wil eerst haar koffers pakken, maar realiseert dat ze niet voor niets zo lang bij elkaar zijn. Voor Alex echter, is de kous niet af. Ze blijft erbij dat ze een relatie heeft met Dan en gaat daarin heel ver!

Superspannende erotische thriller, die ervoor zorgt dat je op het puntje van je stoel gaat zitten en blijft zitten! Deze 'Fatal Attraction', zal je altijd bij blijven. Wanneer je ooit van plan bent vreemd te gaan, dan zul je dat na het zien van deze film voorlopig uit je hoofd zetten! Er wordt zeer weinig in gesproken. Wat we zien is de vleselijke interactie tussen twee mensen die zich tot elkaar voelen aangetrokken.
Glenn Close begint als charmante vrouw en ontpopt zich dan tot seksbeest om vervolgens naar psychisch gestoorde, zeer zielige, vrouw te transformeren. Michael Douglas speelt de vermoorde onschuld en "als de kat van huis is...."
Het camerawerk is voortreffelijk. Wie herinnert zich niet de scène met het konijn of de laatste scene? Geweldige film die in geen enkele collectie mag ontbreken!

  terug naar de vorige pagina