the family man


 

The Family Man, van regisseur Brett Ratner (2000)

Jack Campbell ( Nicolas Cage) heeft een perfecte job, is vrijgezel, luxe penthouse, Ferrari; kortom hij heeft het voor elkaar. Zijn firma staat op het punt een belangrijke deal te maken en het is Kerstavond.

De volgende morgen wordt Jack wakker in een ander bed, naast zijn vroegere vriendin, Kate (Téa Leoni), met kinderen en een hond die hem onderkwijlt... Aaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!! Op de achtergrond klinken de 'Talking Heads' : " This is not my beautiful house, this is not my beautiful wife...".

Jack gaat op onderzoek uit, want dit kan natuurlijk niet zo blijven! Dan blijkt dat hij een glimp beleeft van hoe zijn leven eruit had kunnen zien als hij toen een andere beslissing had genomen...

In de film zien we dat hij zich langzamerhand gaat realiseren dat zijn leven, zoals hij het kende, eigenlijk helemaal niet zo perfect was...

Een film die op mijn lijstje stond om te bekijken, want sowieso vind ik Cage altijd wel goed acteren. Die kop van hem toen ie wakker werd in dat vreemde bed...! Prachtig; de wanhoop en frustratie straalde er vanaf! Wel een film met een boodschap dus, maar wel leuk! Op het eind zakdoeken bij de hand.

 

 terug naar de vorige pagina