erin brockovich


 

Erin Brockovich, van regisseur Steven Soderbergh. (2000)

Met slechts 1 Oscar ( beste actrice) is dit op ware feiten gebaseerde drama er eentje om te voor gaan zitten!

Erin Brockovich, gespeeld door Julia Roberts, heeft geen baan, geen geld en ook nog eens drie monden te voeden. Ze is ten einde raad als ze ook nog eens wordt aangereden. Haar advocaat belooft haar een fikse schadevergoeding, maar uiteindelijk krijgt ze niets. Omdat de ziekenhuis -en doktersrekeningen toch betaald moeten worden gaat Erin naar het advocatenkantoor en eist een baan.

De advocaat, een hele goede rol van Albert Finney, gaat overstag en neemt haar in dienst. Erin realiseert zich dat ze zich moet bewijzen om 'benefits' en alles te krijgen, dus gooit ze zich voor 200% in de baan. Met deze ijver stuit ze op iets vreemds en nader onderzoek leert dat ze hier te maken heeft met een knoert van een milieuschandaal. Ze haalt haar baas over om deze zaak aan te nemen, maar dit gaat niet helemaal zonder slag of stoot...

Mooi verhaal over een echte heldin met een goede rol van Julia Roberts, die normaal toch te zien is wat luchtigere rollen. Ook goed tegenspel van Albert Finney als een oude mopperkont met een hart van goud overigens. Tjonge zeg, die twee lijken wel getrouwd!

Wat ik wel jammer vind is dat de rol van haar vriend niet verder wordt uitgediept...Maar ja, je kunt niet alles hebben.

Het is een flinke zit, maar zeker de moeite meer dan waard!

 terug naar de vorige pagina