ensemble c'est tout


 

Ensemble C'est Tout, van regisseur Claude Berri (2007)

In deze luchtige maar toch serieuze prent groeien een jonge vrouw en twee mannen ondanks de verschillende karakters steeds meer naar elkaar toe.

Camille ( Audrey Tautou ) werkt 's nachts bij schoonmaakbedrijf om kantoorgebouwen schoon te maken. Ze woont in een soort grote bezemkast zonder verwarming van een appartementengebouw in Parijs en tekent graag. In dit zelfde appartementengebouw woont ook Philibert ( Laurent Stocker ). Een jonge in zichzelf gekeerde aristocraat. Camille nodigt hem uit voor een etentje en het contact is gelegd. Als Camille ziek wordt bekommert Philibert zich om de jonge vrouw en geeft haar onderdak in zijn gigantisch appartement. Daar maken we kennis met Franck (Guillaume Canet ), een extraverte chefkok in een restaurant. Iedereen heeft zo zijn gewoontes en het botst dan ook al snel.

In de film maken we kennis met alledrie de hoofdpersonen. Zo heeft Camille niet zo'n lekker contact met haar moeder. Philibert wil graag toneelspeler worden en Franck heeft een oma die hij iedere week bezoekt.

Ondanks de botsingen zien we toch dat de drie naar elkaar toe groeien en hoe dat weer iets betekent voor de oma van Franck kunt u zien in deze heerlijke Franse film.

Een échte feelgood-movie dus ! En een Franse nog wel ! Zeker er zijn de nodige dialogen, maar de film verveelt geen moment. En Audrey Tautou speelt een goede rol.

 terug naar de vorige pagina