empties( vratne lahve)

 


 

Empties, van Jan Svérak (2007)

Leraar heeft geen plezier meer in zijn werk en begint een ander leven, waarin hij het plezier in het leven weer terug vindt

Josef werkt als leraar, maar hij sommige studenten halen het bloed onder zijn nagels vandaan en hij kan er niet meer tegen. Dus besluit hij ontslag te nemen. Maar ja, thuis zitten bij moeder de vrouw is ook niet alles. Dus hij probeert andere dagbestedingen uit.

Fietskoerier is toch iets te hoog gegrepen, want Josef ligt al gauw in de struiken. Dan gaat hij werken in een supermarkt bij de afdeling lege flessen. Hier bloeit Josef weer helemaal op. Iedere dag een praatje met de klanten. En niet te vergeten de mooie vrouwen ! Dagdromend beleeft Josef het ene na het andere spannende avontuur. Hij probeert een nieuwe vriend voor zijn dochter te vinden, want haar vriend is er met een andere vrouw vandoor.

Intussen moppert zijn vrouw Eliska een beetje. Hij is nooit thuis en ze doen nooit meer wat leuks samen . In bed is het ook al niets. Josef heeft echter heel veel plannen en is nog lang niet van plan écht met pensioen te gaan!

Dit is nu een hele leuke, warme, positieve film van de gebroeders Svérak. Dezelfde broers die een Oscar wonnen met Kolya ! We krijgen een mooi beeld van Praag waar de oude, maar nog lang niet versleten Josef, vrouwenharten sneller laat kloppen en de kijker het mooie en goede in het leven laat zien. Hij is ook best een beetje ondeugend, maar heeft het hart op de goede plek. Mooie film! Voor mij één van de leukste die ik gezien heb de afgelopen tijd.

 

 terug naar de vorige pagina