drowning mona


 

Drowning Mona, van regisseur Nick Gomez (2000)

Iedereen haat Mona Dearly, heerlijk overdreven neergezet door Bette Midler. Dit gegeven is duidelijk. Met haar zoon terroriseert ze het gehele dorp Verplanck.

Als dan op een morgen de Yugo van Mona drijvend in de rivier wordt gevonden, lijkt er niets aan de hand. Ze is van de berg afgereden. Ongelukje! Politiechef Rash ( Danny Devito) komt erachter dat er aan de auto is geknoeid en dat houdt in dat er sprake van moord is.... Oeps!

Het wordt lastig, want de vraag zou eigenlijk moeten zijn, "wie heeft er niet iets tegen Mona Dearly"! In zijn onderzoek komt Rash erachter dat alle inwoners wel op de een of andere manier een motief hebben in deze moord. Iedereen kent elkaar in zo'n klein dorp, dus houdt ook iedereen de hand boven het hoofd. Stuk voor stuk worden de 'verdachten' ondervraagd door de politiechef.

Het lijkt erop dat de bewijslast in de richting van de toekomstige schoonzoon van Rash wijst, maar daar wil Rash niet aan natuurlijk. Maar de zoon van Mona en ook de echtgenoot zijn ook niet helemaal zuiver te noemen. En dan is er nog de serveerster, gespeeld door Jamie Lee Curtis....

"It's a dirty job, but somebody's got to do it" !

Op de zijkant van de video staat dat het genre humor/aktie zou zijn. Wel, hier plaats ik mijn vraagtekens bij, maar een vermakelijke film is het wel.

 

 terug naar de vorige pagina