dr. dolittle


 

Dr. Dolittle , van regisseur Betty Thomas(1998)

John Doolittle merkt al als jongetje dat hij een bijzondere gave heeft. Hij kan namelijk met zijn hondje praten! Natuurlijk wordt hij niet echt serieus genomen en onder druk van zijn vader moet hij 'normaal' gaan doen. We maken een sprong en ineens is Dolittle succesvol arts, getrouwd met kinderen.

Als hij in een periode vol met stress en belangrijke beslissingen ontdekt dat zijn 'bijzondere gave' weer terug is, wordt er vreemd gereageerd door zijn omgeving, terwijl de dieren van heinde en ver met hun kwaaltjes naar de dierendokter komen...

Hele leuke film voor jong en oud met een Eddie Murphy die een uitstekende vertolking maakt van de arts die met dieren kan praten. Natuurlijk is het verhaal niet echt schokkend, maar hij is gewoon gek en ook maken de stemmen van sommige dieren dat zo'n beest echt een persoonlijkheid krijgt.

Ik zou niet gelijk naar de bioscoop hollen voor het vervolg, maar als ik hem op video vind, dan neem ik hem zeker een keertje mee om te bekijken. Met kinderen, dat wel!

 

 terug naar de vorige pagina