do not disturb


 

Do Not Disturb, van regisseur Dick Maas. (1999)

Ook weer zo'n film waar ik een keer een voorstukje van gezien had, maar toch niet bekeken in de bios. Nu was hij in de videotheek en heb ik hem maar meteen meegenomen om te bekijken.

William Hurt speelt zakenman Walter Richmond die samen met zijn vrouw en dochter Melissa naar Amsterdam is gekomen om een belangrijke zakendeal te sluiten. Omdat ze er toch zijn is het plan om maar meteen een korte vakantie eraan vast te knopen. Als de familie is ingecheckt, gaat Melissa 'even' naar het toilet. Helemaal geen probleem, maar omdat het meisje doofstom is en in een vreemd land, gaat de agent van Richmond mee. Ze raken elkaar kwijt en even later is Melissa getuige van een heuse moord in een steegje achter het hotel.

De daders hebben haar gezien en ze moet maken dat ze wegkomt. Ze moet rennen voor haar leven en net als het lijkt of ze gepakt wordt, ontsnapt ze.

Het wordt alleen maar spannender als blijkt dat de man waarmee Richmond een afspraak had, niet komt opdagen. Oeps...

En ja hoor, de moord die Melissa heeft gezien is de moord op de zakenpartner van haar paps!

De politie maakt zich niet zo druk, maar uiteindelijk brengen ze toch de familie weer bij elkaar.

Afgelopen, denk je nu? Neen, want de daders van de moord hebben het nog steeds op Melissa voorzien en komen alleen maar dichterbij...

Ik vond het een spannende actiefilm à la 'Amsterdamned', met veel achtervolgingen (waanzinnige scène met de ambulance!) door Amsterdam. Eerst dacht ik dat het de zoveelste aanklacht op Amsterdam was, maar het viel mee. Jennifer Tilly speelt de moeder van Melissa die het prototype van Amerikaanse toerist is, compleet met zeikstem.

Gave film!

 

 terug naar de vorige pagina