deadpool


 

Deadpool, van regisseur Tim Miller (2016)

Proefpersoon van een uniek experiment gaat achter de 'maker' aan van zijn nieuwe levensvorm.

Wade Wilson (Ryan Reynolds) is voormalig lid van de Special Forces en huurmoordenaar. Hij krijgt te horen dat hij ongeneeslijk ziek is. In de bar waar hij uithangt wordt hij benaderd door een recruiter voor experimenten die hem een genezing belooft. Maar hij ontmoet ook een leuke jonge stripdanseres en wordt verliefd. Oh oh !

Er is een medische behandeling, met chemokuren en dergelijke, maar daar wil Wade niet aan. Hij wil dit alles ook zijn vriendin niet aandoen en in een vlaag van verstandsverbijstering belt hij met het nummer op het kaartje dat hij heeft gekregen, van de recruiter. Daar komt hij zijn behandelaar Ajax tegen met zijn fijne assistente, Angel Dust. Ajax kent geen pijn en is ook behoorlijk sadistisch. Wade helpt niet echt met zijn grote mond en tekent zijn doodvonnis. Dat wil zeggen het is een experiment waarvan niemand precies weet wat het doet. Maar Wade geneest en sterker nog hij heeft ongelofelijke krachten en geneest heel snel. 

Dit klinkt allemaal heel plastisch, maar Wade heeft zijn mondje wel bij zich. Behoorlijk gehavend en kaal durft hij niet terug te gaan naar zijn geliefde. Die ziet hem al aankomen. Na wat pogingen ontstaat Deadpool, zijn alter-ego. Hij besluit achter Ajax aan te gaan. De man die dit op zijn geweten heeft. Maar dan komen 2 oude bekenden zich ermee bemoeien en loopt het toch allemaal iets anders.

Wie bekend is met de X-Men serie komt een beetje bedrogen uit. Deze Deadpool is een veel sterker karakter. Minder oppervlakkig en goed gebekt. Dit brengt hem voordurend in de problemen. Regisseur Miller heeft videospelen gemaakt en dit is duidelijk te zien. Hij speelt met beelden en met tijd. Het is een Marvel Comics -personage, maar veel beter en leuker uitgewerkt dan de voorgangers. Ik moest steeds aan 'The Mask' denken met Jim Carey. Het doet denken aan het karakter van Logan, in de X-Men serie, maar deze Deadpool is veel leuker !

Erg goed gedaan, en wat mij betreft een van de betere films van 2016. 

 

  terug naar de vorige pagina