dante's peak


 

Dante's Peak, van regisseur Roger Donaldson (1997)

Zeer spectaculaire actie/rampenfilm over het dorpje Dante's Peak dat direct wordt bedreigd door de een vulkaan. Een van de films die je meerdere keren kunt bekijken zonder dat ie saai wordt!

Pierce Brosnan speelt een vulkanoloog die met zijn team de 'verdachte' vulkaan Dante's Peak bestudeert. De apparatuur slaat af en toe op hol en als er twee jongeren verdwijnen denkt de vulkanoloog er het zijne van. Hij waarschuwt de burgemeester van het stadje, gespeeld door Linda Hamilton, voor de uitbarsting.

De vulkaan wordt in de gaten gehouden, maar volgens de chef van de vulkanoloog is er niets om je zorgen om te maken. De evacuatie is niet direct noodzakelijk. Wanneer de burgemeester samen met de vulkanoloog het stadje alert maken, begint Dante's Peak met zijn waarschuwingen... En dat is nog maar het begin!

Hele gave special effecten in deze vulkanenfilm: uitbarstingen, lava dat van alles meesleurt, instortende bruggen... Het komt er allemaal in voor. Hele indrukwekkende scène is dat de schoonmoeder van de burgemeester uit het bootje stapt in het zuurmeer om de rest te redden!

Weer eens iets anders om Pierce Brosnan nu eens niet te zien als de geheimagent, maar superserieuze wetenschapper.

Goede film!

 terug naar de vorige pagina