Crustaces et Coquillages, (Mariscos Beach)


 

Crustacés et Coquillages (Mariscos Beach), van regisseurs Olivier Ducastel, Jacques Martineau (2005)

Luchtig verhaal over een op het oog normaal Frans gezin met twee pubers die op vakantie gaan naar Zuid Frankrijk. Eenmaal aangekomen op de plek zijn er zaken die anders zijn dan ze lijken en hierdoor komen flinke complicaties in de relatiesfeer.

Marc (Gilbert Melki)  neemt zijn vrouw Beatrix (Valeria Bruni Tedeschi),  en hun twee kinderen mee voor een zomervakantie aan de Côte d’Azur in de omgeving van Mariscos beach. Ze verblijven in een oud huis, dat Marc heeft geërfd van zijn tante.
 
Laura (Sabrina Seyvecou)  hun 19-jarige dochter, gaat er vandoor met haar vriendje achterop de motor.  Charly (Romain Torres) de 17-jarige zoon, wacht op de komst van Martin (Edouard Collin) zijn beste vriend.

Het gaat allemaal heel goed, maar vooral Marc maakt zich zorgen over de twee jongens. Hij vreest dat zijn zoon homo is en vindt het idee van een homoseksuele zoon maar niks. Zijn vrouw denkt dat het allemaal wel meevalt. Martin is inderdaad verliefd op Charly maar Charly voelt zich niet tot jongens aangetrokken.

Het wordt allemaal nog gecompliceerder en leuker als er nog een meer karakters ten tonele verschijnen, want zo gaat dat bij een klucht. Zowel Marc als Beatrix hebben een geheim....

Leuke Franse klucht vol met mooie dialogen en situaties. Een nette, sympathieke vader en een relaxte moeder en dat zou komen omdat haar moeder een Nederlandse is. En dan de twee jongens, die elkaar al heel lang kennen, maar veranderd zijn. Net als je denkt dat je het weet, gebeurt er weer iets dat de zaak weer volledig op zijn kop zet.Er is een bijzondere rol weggelegd voor de boiler in de woning. Het einde van de film is ook heel leuk, maar dat ga ik niet prijsgeven. Leuke rollen van Gilbert Melki, laatst nog gezien in 'Les Temps qui Changent' en Valeria Bruni Tedeshi die gewoon een goede actrice is.

Gewoon bekijken! 

 

  terug naar de vorige pagina