claire dolan


 

Claire Dolan, van regisseur Lodge Kerrigan (1998)

De 27 jarige, Ierse, Claire is een chique callgirl in New York. Uit zelfbescherming oefent ze haar 'beroep' mechanisch en emotieloos uit.

De pooier en gangster, Roland Cain, heeft de kosten voor het verzorgingstehuis van Claire's zieke moeder betaald. Claire betaalt hem terug door voor hem de hoer te spelen.

Als dan haar moeder is overleden probeert Claire de stad te 'ontvluchten'. Ze neemt contact op met een nicht in Newark en gaat naar haar toe.  We zien hoe Claire een nieuwe start probeert te maken.

Cain spoort haar op en neemt haar mee terug naar New York. Daar introduceert hij haar bij zijn grote vriendenkring en laat Claire het hen naar de zin maken.

Taxichauffeur, Elton, die ze heeft leren kennen, weet van haar verleden en zoekt de pooier op. Die weet Elton er echter van te overtuigen dat een relatie met Claire geen zin heeft.

de inmiddels overleden Katrin Cartlidge

De inmiddels zwangere Claire betaalt Cain af en vertrekt met haar kindje naar een nieuwe omgeving, ver weg van haar verleden...

Claire Dolan, vertolkt door Katrin Cartlidge, ontroert en intrigeert. De film is het aangrijpende verhaal van ongetwijfeld veel jonge meisjes die naar de grote stad gaan met de illusie 'het te gaan maken'. Mooie film!

Er zijn overeenkomsten met 'Sue' uit de gelijknamige film van Amos Kolek uit 1998.

 terug naar de vorige pagina