captain marvel


 

Captain Marvel,  van regisseur Anna Boden en Ryan Fleck(2019)

Carol Danvers is Air Force piloot. Ze crasht tijdens een missie en tijdens een explosie krijgt ze superkrachten. Ze wordt ontvoerd en gehersenspoeld door aliens. Wanneer ze terugkomt op aarde komen haar herinneringen langzaam terug.

Vers is een van de beste strijdkrachten van de Kree. Een volk dat in oorlog is met de Skrulls. Het probleem met Vers is dat ze haar krachten niet onder controle kan krijgen. Tijdens een missie stort ze neer op planeet C53, dwars door het dak van een Videotheek. Vers is terechtgekomen in onze jaren 90 op aarde.

Dat is even schrikken natuurlijk voor de beveiliging en hij neemt contact op met de autoriteiten.
Indien captain Fury op de scene aankomt, is Vers al bezig contact te zoeken met haar commander. Gewoon via een telefoon die daar hangt. Het is de vijand duidelijk geworden dat zij achter Vers aan moeten, dus ook zij landen op C53, aarde.
De Skrulls zijn zogenaamde shapeshifters. Dat wil zeggen dat ze van lichaam kunnen wisselen. Ze komen aan land en nemen het lichaam over van een aantal surfers. Er volgen spectaculaire achtervolgingen, want de shapeshifers hebben zich inmiddels in andere personen veranderd.

De superieuren van Fury worden ook slachtoffer, en Fury weet niet meer wie hij kan vertrouwen. Hij gaat samen met Vers op zoek naar aanwijzingen. Wanneer Vers erachter komt dat haar vriendin van de Air Force nog in leven is, brengen ze haar een bezoekje. Haar dochter en de vriendin blijken nog veel meer te weten over Vers. Vers heet eigenlijk Carol Danvers. En zij is tijdens haar laatste missie van de radar verdwenen...

Een frisse entree van een nieuw karakter in de Marvel reeks.
Ik lees overal op internet dat je ook andere films moet hebben gezien van Marvel. Daar ben ik het niet mee eens.
Het is geen Star Wars.
Carol Danvers,aka Vers, stort uit de lucht in de jaren 90. Ze heeft superkrachten die de bewoners van aarde niet kennen. We maken ook kennis met Nick Fury.
Een jonge versie van S.L. Jackson. Hij werkt voor SHIELD, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van de aarde tegen andere levensvormen buiten onze aarde.
Net zoals op aarde is er in het universum oorlog gaande, en net zoals op aarde worden bepaalde mensen weggezet. Letterlijk en figuurlijk.
Captain Danvers is geen Wonder Woman, maar ze is meer een rolmodel voor vrouwen, denk ik. Meisje van het platteland droomt ervan om piloot te worden en dat wordt ze dan ook.
Ze is haar identiteit kwijt en doet haar uiterste best die weer terug te krijgen. Brie Larson vertolkt Captain Marvel helemaal prima !

Natuurlijk zijn er mensen die misleiden en niet het beste met haar voorhebben. Goede rol van
Annette Benning, als de prof. Maar er zijn genoeg mensen die het goed met haar voorhebben, en dat geeft haar het zelfvertrouwen terug. De superkrachten staan voor, geloven in jezelf.

Zo zeg. In deze film wordt eindelijk duidelijk hoe Nick Fury nu aan dat ooglapje komt, en is er een speciale rol weggelegd voor katten.

Waarschuwing! Ga niet al weg als de aftiteling begint; er volgt nog veel meer !
En verder: geniet van deze nieuwste Marvel !
Ik heb hem gezien in Kinepolis, compleet met 3D en Dolby Atmos geluid.

  terug naar de vorige pagina