bella bettien


 

Bella Bettien, van regisseur Hans Pos (2002)

Alweer een goede en intrigerende Telefilm. Dit keer het naar waar gebeurde verhaal van Bettine Martens die zich op eigen houtje een plaatsje veroverd in de gevaarlijke drugswereld en vertrouwelinge wordt van een belangrijke drugsbaron.

Bettien Martens (Thekla Reuten) zou met haar vriend op Mallorca een winkeltje beginnen; een soort droom verwezenlijken. Als hij omkomt bij een auto-ongeluk zet Bettien toch door en vertrekt naar Mallorca. Hier ontmoet ze al snel allerlei interessante mensen en voor ze het weet wordt ze geconfronteerd met de drugswereld. Haar vriendje wil haar nog beschermen, maar Bettien wil doorzetten.

Sterker nog, ze zorgt dat een drugstransport uit handen blijft van de Spaanse politie. De grote baas in Colombia laat haar naar Colombia komen en ontfermt zich over haar. Het zal haar aan niets ontbreken daar. Bella Bettien moet de grote Rico gaan vertegenwoordigen in Europa. Ze doet het heel goed en de onderwereld krijgt respect voor de pittige blondine.

Haar vriendin, gespeeld door Kim van Kooten, begint langzaam te begrijpen hoe de vork in de steel zit en zegt haar goed de waarheid. En dan gaat het mis...

Ik heb de film twee keer gezien en moet zeggen dat ik hem meer ben gaan waarderen. Eerst had ik moeite met een hoogblonde Thekla Reuten als drugsbarones, maar ze speelt echt heel goed. Ook goed gedaan zijn de snapshots die door de film worden getoond. Het lijkt of er iemand foto's neemt en uiteindelijk is het Bettien die wordt omcirkeld. Veel bekende namen: Daniel Bossevain, Thom Hoffman, Fedja van Huet. Mocht ie weer langskomen; zeker gaan kijken!

 terug naar de vorige pagina