atomic blonde

 


 

Atomic Blonde, van David Leitch (2017)

MI-6 spionne wordt op geheime missie naar Berlijn gestuurd als de spanningen tussen Oost en West toenemen.

Charlize Theron speelt Lorraine Broughton, een topspion voor het Britse MI-6. Een collega is vermoord in Berlijn en zij krijgt de opdracht uit te zoeken wie dit heeft gedaan.

Als ze in Berlijn arriveert wordt duidelijk dat haar komst bij meerdere partijen bekend is. Haar partner wordt de lokale agent, David Parcival (James McAvoy). Parcival probeert het wankele evenwicht tussen de Russen en het Westen in evenwicht te houden.

Niet alleen is er een collega spion vermoord. Deze dode spion blijkt ook een lijst te hebben waar alle ondeugende zaken in staan die alle spionnen op hun geweten hebben. Geen goed idee dus als die in handen komt van de verkeerde partij. En alles wijst er op dat een Rus de moord op zijn geweten heeft. Zaak voor Broughton en Parcival om deze lijst boven water te krijgen. Maar dan verschijnt ook de CIA ten tonele en de Franse Inlichtingendienst in de vorm van een wel heel indrukwekkende agente. De vragen stapelen zich op. Wie is deze mooie Franšaise? Wat moet de CIA? En is Parcival wel de persoon die hij zegt die hij is?

Lekkere spannende thriller waarin Theron de rol speelt van geheim agent, zonder de gadgets van 007. De film begint met de ondervraging van Agent Broughton. Zij verhaalt van de tijd in Berlijn, terwijl MI6 en de CIA in de ruimte aanwezig zijn. En dan volgen de flashbacks. Er wordt voordurend geschakeld tussen dit gesprek en het verleden. Het leuke is ook dat het speelt rond de val van de muur. Dus genoeg trabantjes en lada's te zien. Het sterke aan deze film is dat je steeds op het verkeerde been wordt gezet. Theron is zeker een hele sterke en sensuele variatie op Bourne en Bond. Spannend tot de laatste minuten!

 

 

  terug naar de vorige pagina