armageddon


 

Armageddon, van regisseur Michael Bay (1998)

Wederom een film die ik een aantal malen heb gezien en die blijft intrigeren.

Bruce Willis speelt Harry S. Stamper, een rouwdouwer van het eerste uur. Hij boort naar olie en verstaat zijn vak uitstekend. Zijn dochter, gespeeld door Liv Tyer, werkt bij hem op het platform. Meerdere malen heeft Harry het aan de stok met het vriendje van zijn dochter, gespeeld door Ben Affleck. 

armageddon

Het gaat allemaal zijn gangetje totdat de NASA de hulp van Harry inroept. Er nadert namelijk een meteoriet, net zo groot als de staat Texas, die de aarde zal raken binnen 18 dagen. Het leven zoals we dit kennen zal dan over zijn. Oeps, denkt Harry! Knappe koppen hebben bedacht dat als er in de meteoriet een nucleaire bom wordt geplaatst, de meteoriet explodeert en de aarde zal passeren op een fractie. Jaja..

Enfin, Harry mag een boorteam samenstellen om dit klusje te klaren en binnen de tijdslimiet moeten de mannen getraind zijn, de ruimte in worden geschoten met een spaceshuttle, even een gat boren en de bom plaatsten. Moet kunnen, toch? Zijn mannen willen het wel doen, maar ze hebben wel een aantal bijzondere wensen, zoals het kwijtschelden van alle parkeerboetes, de herinvoering van de 8-track, een weekje logeren in het Witte Huis en meer van dit soort wensen...

Schitterende film met veel spanning, humor en goede rolbezetting. Wel een zielig einde, of toch niet...?

 terug naar de vorige pagina