alexandra's project


 

Alexandra's Project, van regisseur Rolf de Heer (2003)

Indrukwekkende film van de maker van 'Dance me to My Song' over een Australische man die wel een heel bijzonder verjaardagscadeau krijgt van zijn vrouw.

Zo op het oog lijkt het het stel gelukkig. Steve ( Gary Sweet) is jarig. 's Morgens krijgt hij cadeautjes van zijn kinderen, maar zijn vrouw Alexandra ( Helen Buday) zegt dat hij 's avonds zijn verrassing krijgt. Toch wel onder de indruk gaat Steve naar zijn werk. Daar gaat het allemaal prima. Hij krijgt een promotie, dus is heel enthousiast als hij naar huis rijdt. Maar wanneer hij thuis komt ziet hij dat de deur open is, terwijl hij 's morgens heeft gezien dat zijn vrouw de deur heeft dichtgedaan. In huis is alles donker. Geen lampje doet het. In de veronderstelling dat het om een verrassingsparty gaat, gaat Steve op zoek naar de gasten. Hij vindt geen gasten, maar wel een videotape met op het etiket 'Play Me'.

Er staat een videorecorder in de kamer, dus Steve duwt de tape in de machine en gaat kijken. In eerste instantie is het allemaal onschuldig en het gaat er op een gegeven moment zelfs spannend aan toe, maar Steve weet niet wat er nog op de tape staat...

Het project van Alexandra is een heel secuur uitgewerkt project en de film erover een indrukwekkende film. Ik was erg nieuwsgierig naar deze film, want ik vond de film 'Dance Me to My Song' heel mooi en de trailer beloofde heel wat. Toch is de film al in 2003 gemaakt en nu pas in Nederland. Aanrader!

 

 

  terug naar de vorige pagina