air force one


 

Air Force One, van regisseur Wolfgang Petersen  (1997)

Na een indrukwekkende speech in Moskou, waarin de President van de USA( gespeeld door Harrison Ford) laat weten niet langer terrorisme te zullen dulden, wordt het vliegtuig van de President met zijn familie en personeel gegijzeld kort na het vertrek. De terroristen eisen de vrijlating van de fascistische generaal Radek, die zojuist is gevangen genomen door een samenwerking tussen de Amerikanen en de Russen.

Iedereen denkt dat de president zo snel mogelijk ontvlucht en dat is ook eigenlijk het plan, maar hij verstopt zich om later de strijd aan te binden met de terroristen. Hij realiseert zich wel degelijk dat het een 'alles of niets' situatie is, want zou Radek vrijkomen dan is het leed niet te overzien...

air force one

Spannende actiethriller die je eigenlijk in de bioscoop moet zien natuurlijk, maar als het niet anders kan is video( of dvd) ook goed ( ik heb hem van de week op tv gezien). Het is weliswaar voorspelbaar, maar toch een knap in elkaar gezette film. 

Harrison Ford in een sterke rol zoals zijn publiek hem het liefst ziet. Hij draagt de gehele film en bepaalt wat er gedaan moet worden. Gary Oldman is een goede terrorist die je al snel allerlei enge ziektes toe zou wensen!

 terug naar de vorige pagina