a couch in new york


 

A Couch in New York, van regisseur Chantal Akerman (1996)

Deze film gaat over een flatruil die niet zonder gevolgen blijft...

Henry, een begaafd psychiater( gespeeld door William Hurt), heeft genoeg van zijn leven zoals het is in New York. Beatrice ( gespeeld door Juliette Binoche), een vrolijke danseres in Parijs is ook aan verandering toe. Allebei schrijven ze zich in voor een flatruil. Leuk detail is dat ze elkaar dus niet kennen of vooraf hebben gezien.

a couch in new york

Wanneer Henry in Parijs aankomt treft hij een leuk appartementje aan in het hartje van bruisend Parijs, de stad van de liefde. Maar, er mankeert nogal een en ander aan. Beatrice daarentegen treft een luxe penthouse aan, met alles erop en eraan, in de upperclass-buurt van New York.  Uit geintje doet Beatrice zich voor als vervanger van de psychiater samen met een vriendin. Zijn patiŽnten vinden het allang prima, want die kunnen nu hun verhaal kwijt. De nieuwe frisse aanpak van Beatrice blijkt in te slaan als een bom en binnen een paar weken staat de agenda propvol. 

Wanneer Henry hier achter komt besluit hij dit zelf uit te zoeken. En dan gebeurt het... hij wordt verliefd op Beatrice...!

Dit is echt een leuke frisse romantische comedy van deze eigenzinnige Belgische regisseuse met een happy end die zeker het bekijken waard is.  Goede rollen van William Hurt en Juliette Binoche bewijst maar weer dat ze eigenlijk het leukst is in luchtige films!

 terug naar de vorige pagina